Serious Gaming

Sta jij voor een leer-, ontwikkel- of verandertraject wat je radicaal anders wilt aanpakken? Of wil je graag de bestaande dynamieken binnen je team onder de loep nemen en zoeken naar ruimte voor verbetering? Dan is serious gaming een ideale tool om betrokkenheid, creativiteit en effectiviteit te creëren.

“Spelen is het hoogste goed van onderzoek.” -Einstein-

Wat is serious gaming eigenlijk?

“Deze persoon is door naar de volgende ronde. Pak 3 fiches. Geef aan wie de winnaar volgens jou is. Bij het noemen van de top 3 krijg je 10 punten.” Dit zijn uitspraken en acties die je wellicht herkent van games, maar ze komen steeds vaker voor op de werkvloer. Serious gaming is een innovatieve methode die leer- en ontwikkeltrajecten in spelvorm aanbiedt. Bordspellen, werkboeken, online games en scans verplaatsen deelnemers van een passieve naar een actieve houding, waardoor leren niet alleen leuker, maar ook effectiever wordt.

Hoe zorgt serious gaming voor veranderkracht?

In een serious game ben je op een speelse manier met serieuze zaken bezig. Het doel is om te leren, oefenen of veranderen binnen de veilige en vereenvoudigde context van een spel. Dit stimuleert het proberen van nieuw gedrag, wat later ook in de echte wereld toegepast kan worden. Een serious game fungeert daarnaast als een brug naar andere leerinterventies.

 

Serious gaming brengt

Focus op de gedragsverandering | Alles wat aandacht krijgt, groeit. In een game kun je perfect benadrukken wat belangrijk is, door bepaald gedrag te ontlokken, te belichten en/of te belonen.

Spiegel | Spelers krijgen onmiddellijk feedback, wat reflectie en nieuwe oplossingen stimuleert.

Herkenningspunt | Ervaringen uit het spel worden vaak lang onthouden en gebruikt in de praktijk met ‘weet je nog …’. Dit zorgt voor bewustzijn en is een haakje om tijdens andere interventies op door te gaan.

Plezier en creativiteit | Het spelelement zorgt voor plezier, daagt uit om te experimenteren en prikkelt creativiteit.

Samen (en) doen | Games voorkomen passieve discussies en moedigen directe actie en samenwerking aan.

Sneller leren | Leren door ervaring, zoals in games, versnelt het aanleren van nieuwe vaardigheden en gedrag.

Saamhorigheid | Teams die samen spelen ontwikkelen een sterke band en betere samenwerking.

“Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.” -Confucius-

Maatwerk Games

Maatwerk games zijn ideaal voor verandertrajecten of specifieke vraagstukken

Maatwerk Games

Bekijk de volledige pagina!

Maatwerk serious gaming

Ready-to-play Games

Een assortiment aan kant en klare spellen.

Ready-to-play Games

Bekijk de volledige pagina!

Ready-to-play

Hoe verloopt het maken van een serious game?

In een serious game maken we een context waarin mensen specifieke dingen leren en ervaren. In een maatwerk game maken we deze context met jullie helemaal op maat. Dat gaat bijvoorbeeld over wat moet er geleerd of ervaren worden, tot de vormgeving, tot het spelconcept tot de aansluiting op andere interventies.

Kern hierbij is dat we het samen maken. Jullie weten alles over wat er geleerd moet worden, wat wel en niet werkt voor de doelgroep en over de inhoud van het vraagstuk. Wij weten hoe je dat omzet naar een goede game, wat er allemaal mogelijk is en hoe dat te verbinden met andere interventies.

  1. Voorverkenning. We starten altijd met een intake waarin we grofweg verkennen wat jullie vraag is en of en zo ja hoe een serious game daar een bijdrage aan kan leveren.
  2. Vraagstuk, doelen, doelgroep en wensen. Samen maken we helder wat het vraagstuk is, wat opvalt, welke obstakels er zijn, welk gedrag je ziet en wat juist niet. We vertalen het vraagstuk naar een ‘hoe-vraag’ en brengen de doelgroep en het wenselijk gedrag goed in kaart. Wensen komen scherp op tafel, zoals: Wat moeten mensen leren? Welk gesprek mag ontstaan? Welke samenwerking moet er wel of niet komen? Welke patronen worden straks doorbroken en welke versterkt? En dan?
  3. Concept. Vervolgens start de creativiteit om een spelconcept te maken dat past bij de doelen, de organisatie en de spelers. Vaak zijn er meerdere concepten om uit te kiezen. Het gekozen concept wordt aangescherpt met nieuwe inzichten.
  4. Ontwikkelen en testen. De inhoud van het spel wordt als eerst gemaakt. Er is een keuze uit verschillende visuele voorstellen en er zijn reviewrondes. Wanneer de inhoud bijna staat, start de multimedia ontwikkeling. Er zijn testrondes en we eindigen met de puntjes op de i.
  5. Begeleiding en train-de-trainer. Goudvisie begeleidt graag serious games. Daarnaast is eigen collega’s inzetten als spelbegeleider ook zeer interessant. Een mix of ons voor laten doen en later zelf doen … het kan allemaal.
  6. Voorbij het spel. Als het spel voorbij is, start het volgende. Tijdens de ontwikkeling en test hebben we waarschijnlijk al nagedacht over hoe de serious game op andere interventies kan aansluiten.

 

Uitgelicht!

Speciaal voor ouderavonden hebben we een serious game game gemaakt. De basis is ‘it takes a village to raise a child’. Geïnteresseerd? Bekijk hier meer over dit spel met een unieke frisse visie en geschikt voor elke school (PO).

Ouderavondspel

Testimonials

Provincie Flevoland – Strateeg Ruimte & Economie over een spel over de toekomst
“Het heeft bij mij tot persoonlijke ontwikkeling geleid, het spel is met 300 mensen in 60 teams gespeeld, waarvan ik ook een groot deel zelf heb begeleid. Dat betekent dat ik zelf ook de stappen heb gemaakt van heel veel inhoud naar gespreksleider worden, zeker met de vaardigheden die Goudvisie brengt op teamontwikkeling en teamdynamiek. Dat is ook een vaardigheid die Goudvisie in het spel zelf legt, ten opzichte van andere spelbouwers. Dat helpt bij het spelen op meta-niveau en het goede gesprek te blijven voeren.”

Immigratie- en Neutralisatiedienst – Onderwijskundige over een conferentiedag met 3 spellen
“Goudvisie heeft een topprestatie neergezet op een managementdag. Twee serious games voor 250 leidinggevenden. Met rust en dedication. Naar de dag toe is er hard gewerkt, niets was te veel, jullie boden tegenwicht waardoor we ook een mix kregen van ‘precies goed’. Daarbij ontzorgde jullie ons, waardoor we, terecht, met vertrouwen naar de dag uitkeken.”

Gemeente Ermelo – strategisch bestuursadviseur | regisseur | beleidsadviseur over een spel voor de hele organisatie
“Er ontstonden echt goede gesprekken. Later op de werkvloer, en nog steeds, gaat het over thema’s die toen besproken zijn. Bijvoorbeeld over werken met gemixte teams. Los daarvan hoor ik nog steeds “Zijn nu de marshmallows gered?”

Hecht (RDOG Midden Holland) Manager Financiën & ICT over een spel dat alsmaar doorgespeeld bleef worden
“Het leuke van de game is, dat je gewoon begint aan het spel. Maakt niet uit met wie je in het groepje zit, het is een laagdrempelige manier om wat te gaan ‘doen’ in plaats van te gaan zitten en luisteren. De game is te gebruiken bij alle lagen in de organisatie. Wanneer je het mengt, komen verschillende werelden bij elkaar en dat is heel interessant.”

Trainers op een spellendag
“De opdrachten worden met veel toewijding gedaan.” “Iedereen is actief betrokken.” “Gespreksvaardigheden in overvloed.” “Wat wordt er veel gelachen met elkaar.”

Spelers over een spel vol casuïstiek
“Heel mooi om het gesprek zo met elkaar te voeren, en gedwongen te worden beter en anders naar elkaar te luisteren.” “Oh dit is leuk! Ik wil zeggen dat ik het echt heel leuk vind. Het geeft inzicht. Het even stil zijn in de steeg was heel waardevol.”

Meer weten over serious gaming?

Neem contact op met Bram Roggeveen bram@goudvisie.nl of bel 06 22194163

Gerelateerde publicaties