Marlon Kroon

Wat is jouw goud?
Mijn sterke geloof dat een organisatieverandering bestaat uit vele, kleine stappen die opgeteld voor beweging in een organisatie zorgen. Door nieuwsgierig te zijn naar wat er allemaal al is en goed te kijken naar wat te veranderen, ontstaat die beweging. Mijn nieuwsgierigheid uit zich in het stellen van goede en scherpe vragen waardoor ik snel tot de kern kan komen.

Wat doe jij bij Goudvisie?
Bijdragen aan het werkplezier van professionals. Dat doe ik aan de ene kant als organisatieadviseur tijdens verandertrajecten en aan de andere kant als recruitment consultant bij Gouden Gasten. Daar maken we een match tussen Gouden Gasten en opdrachtgevers.

Bijdragen aan het werkplezier van professionals - Marlon Kroon

Bij mij moet je zijn voor:
Eerlijke feedback, als je niet weet hoe je datgene moet bespreken wat je eigenlijk bespreekbaar wil maken, een goed gesprek over persoonlijke ontwikkeling of organisatieontwikkeling.

Hoe ontwikkel jij goud?
Door binnen onze organisatie te oefenen en proberen na te leven wat we ook bij opdrachtgevers beloven.

Wat inspireert jou?
Heel veel. Een mooi muziekstuk, goed boek en ook mijn vaste spinlesje op de zaterdagochtend.

Wat wilde je vroeger worden en waarom ben je dat niet geworden?
Vroeger was ik extreem gefascineerd door ziekenhuizen en keek ik graag naar operaties die op tv werden uitgezonden. De complexe vraagstukken, de witte jas en mensen beter maken sprak me aan. De logische conclusie was destijds dan ook dat ik dan kinderarts moest worden. Ik had gelijk een alternatief bedacht, namelijk het worden van een Clini Clown. Helaas was ik niet goed genoeg in de Beta vakken.

Waarin ben je niet goud, maar juist heel regular?
Ik ben niet zo sportief. Ik heb veel bewondering voor collega’s of vrienden die een (halve) marathon rennen; aanmoedigen doe ik met alle liefde, maar zelf rennen zit er voor mij niet in.