Michiel de Regt

Wie ben jij?
Makkelijk benaderbaar, empatisch en snel van begrip. Samen in- en uitzoomen om de dynamiek binnen het team of de organisatie zichtbaar te maken geeft mij goede zin. Door steeds op zoek te gaan naar de kern van de vraag richt ik verandertrajecten zorgvuldig op maat in. Vanuit mijn rol als facilitator en begeleider schep ik de voorwaarden voor een prettige, open en op groei gerichte werksfeer waarin zo effectief mogelijk ontwikkeld kan worden op ieder niveau. 

Hoe ben jij verbonden aan Goudvisie?
Als extern adviseur en expert ervarend leren, begeleid ik voor Goudvisie ontwikkeltrajecten en geef ik vorm aan interventies. Door een brede waaier aan opdrachtgevers en een ruime internationale ervaring beweeg ik me enthousiast en gemakkelijk in verschillende werelden en kan ik me vlot verhouden tot de situatie. Binnen een organisatie faciliteer ik graag het proces dat inzichtelijk maakt waarom ‘we doen wat we doen’ en wat er voor nodig is om de volgende stap te kunnen zetten richting het waarmaken van de ambitie.  

Bij mij moet je zijn voor?
Leiderschapsontwikkeling. In mijn werk ligt de focus op bezielend en verbindend leiderschap. Verbinden met jezelf en met de ander.  Wat drijft mij en wat vind ik wezenlijk belangrijk? Het in kaart brengen van drijfveren en kernwaarden kan helpen om vorm te geven aan het kompas dat je op koers houdt wanneer er deining ontstaat. Wat is mijn koers eigenlijk? Hoe ben ik nu en hoe zou ik willen zijn? Waar sta ik nu en waar wil ik nog naartoe? En hoe geef ik dan vorm aan mijn leiderschapsrol? Wat vraagt het van mij om op een effectieve manier te verbinden met de professionals in mijn team of organisatie? Welk (nieuw) gedrag hoort daarbij? Welke vaardigheden zou ik daarin nog (verder) willen ontwikkelen?

Herijken, visie ontwikkelen en scenario’s visualiseren. Samen onderzoeken hoe jij jouw competenties kan vertalen in gedrag dat van jou de leider maakt die je graag zou willen zijn.  Dat zijn processen waar ik veel energie van krijg en die ik graag begeleid.

Hoe ontwikkel jij jouw goud? 
Mijn eigen goud probeer ik te ontwikkelen door mezelf steeds in situaties te plaatsen waar ik me uitgedaagd voel en iets kan leren. Daarom vind ik projectmatig werken in verschillende omgevingen ook erg leuk. Steeds wordt er een appel gedaan op wat ik al kan, maar ook altijd wel op iets dat ik nog niet kan, dat vind ik erg motiverend.

Wat inspireert jou? 
Mijn inspiratie haal ik met name uit de kunsten. Kunst wordt gekenmerkt door de vrije geest van de kunstenaar en nodigt daarmee ook mij, als kijker/luisteraar/lezer, uit tot vrij denken en -voelen. Wanneer ik wezenlijk vrij durf te denken schept dat ruimte en geeft het inzicht. Vervolgens kijk ik hoe ik die inzichten en ideeën vorm kan geven binnen de kaders van de de dagelijkse werkelijkheid of er nieuwe kaders mee kan creëren. 

Wat wilde je vroeger worden en waarom ben je dat niet geworden? 
Marineman, dat leek me wel avontuurlijk toen ik klein was. Mijn opa zat bij de koopvaardij en mijn vader had in dienst bij de Marine gezeten. Maar ik heb niets met wapens en bevelen, dus dat is het niet geworden. Ik denk dat ik vooral het varen aantrekkelijk vond. Die fascinatie heb ik nog steeds. 

Wat is jouw geheime goud? (je verborgen talent) 
Zeilen vind ik heerlijk om te doen.