Rosa Oversluizen

Wat is jouw goud?
Mijn geloof en rotsvaste vertrouwen in het goede in de mens. Ik werk altijd vanuit verbinding en bekijk vraagstukken in maatschappij of organisatie altijd vanuit de mens.

Wat doe jij bij Goudvisie?
Ik begeleid teams en organisatie in het aan de slag gaan met hun veranderopgave: groot of klein, allesomvattend of specifiek. Als organisatie, team van individuele kan je enkel duurzaam veranderen en impact maken als je echt de verbinding met elkaar aan durft te gaan. Dat vraagt ​​vaak om behoorlijk wat ongemakkelijke gesprekken en anticiperend vermogen. Om deze beweging te realiseren is het nodig om groots te denken maar vooral ook om klein en concreet te starten. Ik hoop dat ik door een open uitstraling, intrinsieke nieuwsgierigheid naar mens en organisatie en een flinke dosis enthousiasme in staat ben om een ​​vertrouwensband op te bouwen zodat ik teams en organisaties kan uitnodigen om samen aan de slag te gaan.

Hoe ontwikkel jij je goud?
Door open gesprekken te voeren met collega’s, vrienden en familie, over de dingen waar ik trots op ben maar juist ook de dingen die ik lastig vindt. Ik waardeer andere perspectieven enorm. Verder lees ik veel en luister ik regelmatig podcasts over de meest uiteenlopende onderwerpen, ik laat me graag inspireren. Daarnaast maak ik graag lange wandelingen in de natuur om m’n hoofd helemaal leeg te maken zodat er weer ruimte ontstaat voor mooie nieuwe dingen.

We leven, we leren, we groeien - Rosa Oversluizen

Wat inspireert jou?
Mensen die staan ​​voor waar ze in geloven en daar naar handelen, ook als dat niet politiek correct of sociaal wenselijk is. Mensen die authentiek zijn en geloven in hun eigen kracht.

Bij mij moet je zijn voor:
Je hebt met je team of organisatie een beeld van waar je naartoe wilt, maar nog niet hoe daar te komen. Ik breng structuur aan, ik help je dromen en ambities te vertalen naar kleine en concrete eerste stappen en ik begeleid je in het zetten van die eerste stappen. Bij mij staat experimenteren daarin centraal, Fouten durven maken en daarvan leren. We leven, we leren, we groeien, hier geloof ik heilig in.

Wat wilde je vroeger worden en waarom ben je dat niet geworden?
Er is een filmpje van mij als klein meisje met een blocnoteje en een potloodje in mijn hand. Dat nam ik blijkbaar overal mee naar toe, want ik wilde graag journalist worden. Overal op zoek gaan naar mooie verhalen sprak mij wel aan! Waarom ik dat niet ben geworden weet ik eigenlijk niet, wie weet alsnog ooit.