Joanne Tamminga

Wat is jouw goud?
We zien allemaal dat samenwerken belangrijk is. Binnen organisaties maar ook daartussen. Het lukt alleen niet altijd om effectief samen te werken. Als ik dat zie, dan kom ik in actie. Ik haal er plezier uit om overzicht te creëren waar dat niet of minder aanwezig is. Ik ben gek op het oplossen van problemen. Ik ben van nature een verbinder. Mijn goud is mensen, of vraagstukken, bij elkaar brengen. Ik zoek naar een context waarin samenwerken leuk of normaal wordt (bijvoorbeeld door middel van Serious Gaming). Ik creëer ruimte om dingen net even anders te doen. Dit doe ik omdat ik zie dat mensen soms vastzitten in gebruikelijke routines. Nieuwe initiatieven kunnen dan opeens ruimte geven. 

Een netwerk is zo sterk als de onderlinge relaties sterk zijn. - Joanne Tamminga

Wat doe jij bij Goudvisie?
Ik ben organisatieadviseur. Ik ondersteun organisaties, teams en/of leidinggevenden bij ontwikkeling. Soms door middel van training, sessies of een langer traject. Steeds vaker doe ik dit ook door de ontwikkeling van maatwerk serious games. Een krachtig middel om de dagelijkse strubbelingen of toekomstig wens-gedrag concreet te ervaren en zo gericht te kunnen groeien. Als groep en als individu.

Bij mij moet je zijn voor:
Ik ben praktisch, weet goed prioriteiten te stellen en heb een groot empathisch vermogen. Dat maakt dat ik snel vertrouwen win, op de juiste momenten aandacht weet te geven, maar ook kan doorpakken als de situatie daar om vraagt.

Hoe ontwikkel jij goud?
Ik geloof in de kracht van samenwerken. Samen de schouders eronder en elkaar durven aanvullen. Ik maak me dan ook hard voor het betrekken van iedereen. Want een netwerk is zo sterk als de onderlinge relaties sterk zijn!

Het is niet altijd makkelijk om iedereen te kunnen betrekken. Ik probeer dan om de niet aanwezige stem toch in te brengen door actief na te denken over andere perspectieven.

Wat inspireert jou?
Nieuwe vormen van samenwerken die onze vastomlijnde ideeën over ‘hoe dingen werken’ in twijfel trekken, inspireren mij. Zoals creatieve vormen van buurtontwikkeling of individuen die het net even anders doen. Ik vind de energie die dit uitstraalt aanstekelijk.

Wat is jouw geheime goud? Je verborgen talent?
Tweedehands producten scoren of eigen spullen doorgeven. Marktplaats, Vinted, kringloopwinkels. Ik vind het allemaal leuk. Ik kan ervan genieten te weten dat mijn spullen elders gebruikt worden of dat ik niets nieuw heb hoeven kopen. Ik zoek in de verkoop altijd naar de fijne balans: precies die prijs vinden die de verkoper wil ontvangen maar daar ook niet onder te bieden. Zo hebben we beiden plezier. Hier zit ook een parallel naar hoe ik mijn werk uitvoer: ik kijk altijd naar wat er al is wat we prima kunnen gebruiken en ben steeds op zoek naar een win/win in het samenwerken.