Bram Roggeveen

Wat is jouw goud?
Ik omschrijf mijzelf als een vat vol tegenstrijdigheden. Die elkaar soms prachtig aanvullen en even zo vaak heerlijk in de weg zitten. Afhankelijk van met wie ik samenwerk en wat voor type opdracht ik uitvoer zie je deze kanten van mij. Een collega omschreef mij eens als: ‘lief en destructief, speels en serieus, chaotisch en in controle, autonoom en gebonden, waardevrij en oordelend, krachtig en kwetsbaar, stilte en lawaai’. Het zit er allemaal in.

Ik vind het leuk om een context te maken waarin mensen met plezier, diepgang en spanning kunnen ontdekken en ontwikkelen. - Bram Roggeveen

Wat doe jij bij Goudvisie?
Bij Goudvisie maak en begeleid ik serious games. Dat zijn spellen (live, digitaal of een combinatie daarvan) waarin mensen met plezier en energie zware en serieuze vraagstukken aangaan. Niet te veel vanuit hun hoofd zeggen wat ze zouden doen, maar vanuit een ervaring kijken hoe ze het doen. Leren met plezier. Met een spel kunnen we een context maken waarin mensen op een veilige manier aan de slag gaan met nieuw gedrag. Zo’n context creëren vind ik heel leuk om te doen. Ik maak hierin gebruik van al onze kennis over veranderkunde, leergedrag van mensen en groepsprocessen. Daar voeg ik mijn gevoel voor spel, plezier en energie aan toe zodat mensen het ook echt gaan doen. En er ook nog eens plezier gemaakt wordt!

Bij mij moet je zijn voor:

Kort gezegd, als je ervarend wilt leren. Bijvoorbeeld omdat:

  • je op zoek bent naar het inzetten of ontwikkelen van serious games.
  • je het gevoel hebt dat jullie op een andere manier willen leren en ontwikkelen, maar je niet precies weet wat dat kan zijn.
  • de combinatie van plezier en serieus aanspreekt. 
  • je energie wilt brengen in de organisatie of de samenwerking.

Hoe ontwikkel jij goud?
Hoe ouder ik word, hoe meer ik besef dat ieders goud zichtbaar wordt als het ons lukt te accepteren wie we zijn. Liefhebben van waar je goed in bent, omarmen wat je zwaktes zijn en je gehele verleden in de ogen te kijken. Dus laten we tijd maken en de nieuwsgierigheid hebben om dat te kunnen doen. Zo bracht de Covid periode mij het inzicht dat ik introvert werk eigenlijk heerlijk vond. Dat ik niet zo outgoing of gezellig ben als ik me voordeed, of vond dat ik moest zijn. Ik heb ontdekt dat veel verschillende activiteiten ondernemen en werken met grote groepen mij energie kost. Wat prima is, zolang ik er maar ook andere dingen naast doe die me rust geven. Door dit te voelen kon ik het het beeld meer loslaten dat ik alles kan en moet. Ik maak voor het ontdekken van ieders goud dus graag tijd. En dat dit niet altijd even fijn of plezierig is dat is logisch. Dat is het serieuze deel van serious gaming;-)

Wat inspireert jou?
Ik kan met bewondering kijken naar mensen die anders zijn dan mij. Die vol ‘zijn wie ze zijn’. Dat motiveert mij om ook vol te zijn wie ik ben. Ik word blij van lachen en plezier maken. Als dat er is, kom ik tot bloei en kunnen er mooie nieuwe dingen ontstaan. En ik vind niets zo inspirerend als iemand die iets probeert, wat hem of haar niet meteen gegeven is. Denk aan die oudere persoon die besluit om fit te worden en start met hardlopen. Al gaat het nog niet zo snel of mooi, hij begint gewoon en zet door. Ik waardeer het als mensen hun grenzen opzoeken, iets proberen en all in gaan. Los van of je ergens dan ‘goed’ in bent.

Waarin ben je minder goud?
Vanuit mijn kracht (luisteren, meebewegen, spiegelen, samen) zit mijn kracht zeker niet in:  met daadkracht een duidelijke koers/visie neerzetten, denken in structuur, theoretische discussies voeren, harde keuzes maken, diep de cijfers ingaan of een zeer planmatige en vooraf bedacht plan uitvoeren. Ik ben voor stretchen, maar ook van ‘doe waar je goed in bent’! Dan verwijs ik je graag naar een andere collega. Of misschien nog beter een combinatie van ons.