Maatwerk serious gaming

Wij bieden op maat gemaakte serious games die niet alleen entertainen maar ook educatief zijn. Of het nu gaat om het versterken van teamsamenwerking, het verbeteren van communicatie, of het aanpakken van complexe organisatorische vraagstukken, onze games zijn ontworpen om precies te passen bij de unieke behoeften en doelen van iedere organisatie.

Lees verder over hoe onze co-creatieve aanpak in het ontwerpen van games kan helpen bij het verhelderen en oplossen van vraagstukken, en hoe we samen kunnen werken om een spelervaring te creëren die echt een verschil maakt.

Een greep uit ons portfolio

Storm: Samenwerking en Vertrouwen

Uitdaging: In samenwerking met W5 helpen we en Infra Stedin Vitens bij nieuwe samenwerkingen die gelijkwaardigheid en wederzijds vertrouwen bevorderen

Doel: Deze game helpt teams om effectief samen te werken door het ontwikkelen van nieuw gedrag dat gelijkheid en open communicatie ondersteunt. Het spel stimuleert het delen van persoonlijke inzichten en het bevorderen van gelijkwaardigheid in standpunten.

Spelverloop:

  1. Teamvorming: Spelers werken in gemixte groepen van vijf, strijden tegen andere teams en navigeren door klimaatsituaties met relevante casussen.
  2. Vaardigheden ontwikkelen: Opdrachten richten zich op empathie, het behouden van gelijkwaardigheid bij verschillen en het versterken van communicatie.
  3. Eindchallenge: Teams verdienen extra punten door inzichten te delen, wat bijdraagt aan kennisdeling. De finale test is een doolhof waar teams een object doorheen moeten leiden, wat samenwerking en plezier combineert.

Impact: De game versterkt samenwerkingsvaardigheden en vertrouwen binnen teams door praktijkgerichte uitdagingen en reflectieve taken die direct toepasbare vaardigheden leveren.

 

Bekijk deze klantcase

Overbrug de Kloof: Leiderschapsdilemma’s binnen regionale samenwerkingen in de Zorg

Uitdaging: VVT-bestuurders beslissen hoe de zorgkloof te dichten, met focus op strategie, samenwerking en prioritering.

Doel: Ondersteun bestuurders bij het ontwikkelen van strategieën en gedragsveranderingen die nodig zijn om de zorgkloof aan te pakken. De game bevordert idee-uitwisseling, leiderschapsvaardigheden en samenwerking.

Spelverloop:

  1. Besluitvorming: Spelers maken strategische beslissingen en verdienen ‘bouwstenen’ door keuzes af te stemmen op de regionale agenda’s.
  2. Implementatie: Spelers voeren beslissingen uit, tackelen tegenargumenten, en bereiden speeches voor.
  3. Reflectie en Constructie: Teams bouwen een toren met hun bouwstenen. Het hoogste team wint.

Impact: De game stimuleert kritisch denken, samenwerking en reflectie, wat leidt tot direct toepasbare inzichten.

 

Bekijk deze klantcase

Opgavegericht Werken in Gemeente Ermelo

Uitdaging: Hoe kan Gemeente Ermelo opgavegericht werken tastbaar maken voor de gemeenteraad, het college en medewerkers? Hoe kunnen zij alvast kennismaken met hun rollen en verantwoordelijkheden?

Doel: Deze game is ontworpen om opgavegericht werken te ervaren en te discussiëren over de verwachte rollen en verantwoordelijkheden binnen deze werkwijze.

Spelverloop:

  1. Outdoor Uitdaging: Spelers nemen deel aan een bedrijfsuitje waarbij ze fictieve dilemma’s oplossen die gerelateerd zijn aan opgavegericht werken.
  2. Mini-Casuïstiek en Rollen: Door het spel heen wordt opgavegericht werken tastbaarder gemaakt en ontdekken spelers hun toekomstige rollen en verantwoordelijkheden.
  3. Reflectie en Bouwen: Spelers verdienen punten met opdrachten, waarmee ze een gebouw voor het outdoorterrein construeren. Het spel sluit af met een reflectieve sessie.

Impact: Het spel stimuleert oplossingsgericht denken en helpt deelnemers opgavegericht werken in praktijk te brengen, voorbereidend op hun toekomstige taken.

Voor ieder vraagstuk een serious game

Maatwerk games zijn ideaal voor verandertrajecten of specifieke vraagstukken.

Bij de ontwikkeling van een maatwerk game werken we nauw samen met onze klanten. Samen verhelderen we het vraagstuk: wat valt op, welke issues spelen er, en welk gedrag zie je wel of juist niet? We helpen jullie om het vraagstuk om te zetten naar een ‘hoe-vraag’.

Daarna brengen we verschillende perspectieven samen om jullie doelgroep en gewenst gedrag goed in kaart te brengen. Als dit duidelijk is, bepalen we welke ingrediënten de game moet bevatten. Wat moeten mensen leren? Welke gesprekken moeten ontstaan? Welke samenwerkingen willen we bevorderen of juist vermijden? Welke patronen willen we doorbreken of versterken?

Vervolgens stoppen we al onze creativiteit in het ontwikkelen van het concept, dat we uitgebreid testen en ervaren. We starten met actie en vervolgens voeren we het gesprek om verdere inzichten te krijgen.

Daarna brainstormen we over welke creatieve elementen nog toegevoegd kunnen worden. Onze brainstormsessies (bij voorkeur samen met de klant) zijn plekken waar alles gezegd en gedroomd mag worden. Zo zorgen we ervoor dat de game perfect aansluit op jullie wensen en doelen

Meer weten over serious gaming?

Neem contact op met Bram Roggeveen bram@goudvisie.nl of bel 06 22194163