Daphne Kouwenberg

Wat is jouw goud?
Ik ben geïntrigeerd door de unieke kwaliteiten van ieder mens en hoe heel verschillende mensen productief kunnen samenwerken om samen een doel te bereiken. Ik heb een groot empathisch vermogen en kan me goed inleven in een ander en hun gevoelens. Ik hecht veel waarde aan werkplekken waar je echt jezelf mag zijn, met al je talenten maar ook met alle andere aspecten van je zijn. Het is dan ook mijn missie om een bijdrage te leveren aan het bouwen aan veilige werkplekken waar resultaat behalen samengaat met menselijkheid. Mijn talent voor organiseren maakt dat ik graag uitzoek hoe ik met alle middelen, mensen en mogelijkheden een maximale productiviteit kan bereiken. 

Wat doe jij bij Goudvisie?
In mijn werk als teamcoach streef ik naar het creëren van ‘veiligheid’. Alleen dan kun je grenzen laten zakken en mag er kwetsbaarheid om te hoek komen kijken. Ik bekijk ik uitdagingen, problemen of kansen hiervoor graag vanuit het grote geheel én vanuit het perspectief van de ander. Ik haal veel voldoening uit het zien van patronen en verbanden en aan welke knoppen er gedraaid kan worden om een situatie of vraagstuk anders te organiseren. Hierbij breng ik vaak een logisch perspectief op dingen en zorg ik dat teams punten van overeenstemming vinden. De impact die teams samen kunnen hebben en het werkgeluk wat gevonden wordt als er goed wordt samengewerkt en tegelijkertijd hierbij verbinding en veiligheid ervaren is voor mij het ‘goud’ van teamontwikkeling.

Ik zet deze talenten ook in door als informeel leider mee te bouwen aan de strategie van Goudvisie in mijn rol als marketing manager. Hierbij vertaal ik het gewenste toekomstscenario voor onze organisatie naar tactische plannen en ik stel interne projectteams samen die bijdragen aan deze doelen.

Ik laat anderen graag inzien dat één actie of zelfs één opmerking vaak tot iets onverwachts kan leiden - Daphne Kouwenberg

Bij mij moet je zijn voor:
Een frisse blik, inzicht en de volgende stap. Elke situatie is uniek en ik verzamel graag informatie om mezelf en anderen verder te helpen. Ik luister, observeer en ga in gesprek. Ik interpreteer daarbij wat er gezegd wordt maar vooral ook wat er niet gezegd wordt.

Van nature kan ik binnen de emotionele ruimte van een ander komen om inzicht te verwerven in wat hij of zij voelt en/of denkt en ik help anderen aandacht besteden aan hun diepste gedachten en gevoelens. Door te weten wat er speelt weet ik welke talenten of middelen nodig zijn om een situatie weer in beweging te krijgen. Ik schroom hierbij niet om problemen en ongenoegens naar voren brengt wanneer niemand anders dat doet en help anderen om dit ook te doen.

Hoe ontwikkel jij goud?
Ik ben uitermate nieuwsgierig en wil altijd leren. Maar bovenal ontwikkel ik me door te dynamieken tussen mensen te bestuderen en vervolgens in thema’s te duiken waar ik nog niks van weet. Ik lees graag boeken en artikelen en het laat me niet onberoerd wanneer ik iets lees over personen die grote problemen op moedige en gracieuze wijze te boven zijn gekomen. Door te lezen waan ik me in het verleden en keer ik vaak als ander mens terug naar het hier en nu.

Wat inspireert jou?
Diversiteit en inclusie is een van de grootste thema’s waar ik graag aan werk, meer over lees, leer en anderen voor wil activeren. Een veilige werkomgeving kan alleen ontstaan als er ruimte is voor verschillen en er systemen worden ingericht die niemand uitsluiten. Dit thema eigen maken en sparren met anderen die dit net als ik een warm hart toedragen inspireert me enorm maar bovenal om te ontdekken waar mijn eigen vooroordelen en ‘bias’ zit. Daarnaast heb ik een bovengemiddelde interesse in familie-, organisatie- en andere systemen en verdiep ik me hierin door er veel over te lezen mee te doen aan (familie) opstellingen. Hoe je als individu stappen in de toekomst kunt zetten door je verleden (en daarmee ook het heden) aan te kijken vind ik het grootse goed wat er is. Daarnaast zijn mijn kinderen een van mijn grootste spiegels en inspiratiebronnen tegelijk. Misschien een cliché, maar mede voor hen wil ik de leukste versie zijn van mezelf. 

Wat wilde je vroeger worden en waarom ben je dat niet geworden?
Neus bij een mooi parfumhuis in Parijs. Ik heb een sterk doorontwikkeld vermogen om geuren te herkennen en ben zeer geïnteresseerd in alles wat hiermee te maken heeft. Om ‘neus’ te worden moet je alleen nog 1000x beter zijn dan dit, dus helaas heb ik deze droom moeten laten varen maar ik zag mezelf dit al helemaal doen!