Daphne Kouwenberg - Goudvisie

Daphne Kouwenberg

Wat is jouw goud?
Het intrigeert me om bezig te zijn met het vraagstuk wat (nieuwe) klanten beweegt om voor Goudvisie te kiezen en hoe je duurzame klantrelaties aangaat. Het willen begrijpen van deze motivatie is mijn drijfveer om de beste sales- en marketingstrategie en activiteiten in te zetten die aansluiten bij de behoefte van de klant. Ik geloof sterk dat de eerste indruk bepalend is. Ik zet hierbij mijn mensenkennis, intuïtie en nieuwsgierigheid in om vanuit een interne positie dichterbij te komen. Ook ben ik dagelijks in gesprek met mijn collega’s om zowel intern als extern duurzame relaties aan te gaan.

Ik zet mijn creativiteit in om tot de beste resultaten te komen - Daphne Kouwenberg

Wat doe jij bij Goudvisie?
Gepokt en gemazeld in commerciële marketingrollen, zet ik deze ervaringen bij Goudvisie in om te bouwen aan onze salesstrategie. In deze rol zet ik mijn talent in om het bedrijfsbelang te zien en daarop te anticiperen. Ik houd me bezig met het sales- en marketingjaarplan, maandelijkse en dagelijkse acquisitie-activiteiten. Ik kan anderen goed meenemen en enthousiasmeren en het is een van mijn doelen om het hele Goudvisieteam sales- en marketingminded te krijgen! Naast Goudvisie werk ik ook voor Gouden Gasten. 

Bij mij moet je zijn voor:
Als je wilt sparren over het maken van commerciële plannen. Ik ben een echte teamspeler en word vooral blij van samen iets bereiken. Daarnaast weet ik veel van campagnes bedenken en inzetten en leer ik elke dag meer en meer over social media.

Hoe ontwikkel jij goud?
Door mezelf een keer in de maand te challengen op ‘wat ik aan het doen ben’ en of dit nog bijdraagt aan mijn persoonlijke doelen. Ik heb afgelopen jaar intensief gewerkt aan het herkennen van mijn belemmerende patronen en het helpt mij om met anderen te praten over deze patronen en kritisch te blijven op welk gedrag ik laat zien. Daarnaast ben ik slaapcoach in opleiding omdat ik naast mijn werk in sales en marketing graag (nieuwbakken) ouders wil helpen bij kindjes met slaap- en onrustproblemen.

Wat inspireert jou?
Ik lees momenteel een divers aantal boeken over dankbaarheid, focus houden, slapen en opvoeding. Mijn kinderen zijn ook een van mijn grootste spiegels en inspiratiebronnen tegelijk. Misschien een cliché, maar mede voor hen wil ik de leukste versie zijn van mezelf.

Wat is jouw geheime goud? Je verborgen talent?
Om de 7 jaar heb ik een soort van winnaarsflow. Dan doe ik mee aan allerlei wedstrijden zoals slagzinnen, radiowedstrijden of loterijen en win vervolgens ook vaak. Hiermee heb ik al zeer uiteenlopende dingen gewonnen zoals bioscoopkaartjes, cd’s, een vakantie, cosmetica, geld, concertkaartjes, sieraden en zelfs een keer een bbq. Geen idee hoe het komt maar als ik eenmaal ergens aan mee doe gaat de rest vanzelf.

Wat wilde je vroeger worden en waarom ben je dat niet geworden?
Neus bij een mooi parfumhuis in Parijs. Ik heb een sterk doorontwikkeld vermogen om geuren te herkennen en ben zeer geïnteresseerd in alles wat hiermee te maken heeft. Om ‘neus’ te worden moet je alleen nog 1000x beter zijn dan dit, dus helaas heb ik deze droom moeten laten varen maar ik zag mezelf dit al helemaal doen!