Daphne Kouwenberg

Wat is jouw goud?
Ik ben geïntrigeerd door de unieke kwaliteiten van ieder mens en hoe heel verschillende mensen productief kunnen samenwerken om samen een doel te bereiken. Ik heb een groot empathisch vermogen en kan me goed inleven in een ander en hun gevoelens. Ik hecht veel waarde aan werkplekken waar je echt jezelf mag zijn, met al je talenten maar ook met alle andere aspecten van je zijn. Het is dan ook mijn missie om een bijdrage te leveren aan het bouwen aan veilige werkplekken waar resultaat behalen samengaat met menselijkheid. Mijn talent voor organiseren maakt dat ik graag uitzoek hoe ik met alle middelen, mensen en mogelijkheden een maximale productiviteit kan bereiken. 

Wat doe jij bij Goudvisie?
Welke delen van jezelf laat jij thuis als je naar je werk gaat?
In mijn werk als teamcoach werk ik graag met teams die op zoek zijn naar verbinding en of deze willen herstellen. Vanuit een veilige setting ga ik op zoek naar kwetsbaarheid. Alleen dan kun je muren laten zakken en mag een ieder er zijn. Ik werk daarom graag aan vraagstukken die gaan over diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid. Hierbij gaat het in essentie vaak om ruimte creëren voor verschillende perspectieven en deelnemers juist in gesprek laten gaan over deze verschillen. Magie ontstaat wanneer er ruimte is voor beide kanten en je in staat bent om samen het (soms ongemakkelijke) gesprek hierover te voeren. Ik heb een sterk ontwikkelde intuitie en haal veel voldoening uit het zien van patronen en verbanden en deze inzichtelijk maken. De impact die teams samen kunnen hebben en het werkgeluk wat gevonden wordt als er goed wordt samengewerkt en tegelijkertijd hierbij verbinding en veiligheid ervaren is voor mij het ‘goud’ van teamontwikkeling.

Ik zet deze talenten ook in door als informeel leider mee te bouwen aan de strategie van Goudvisie in mijn rol als marketing manager. Hierbij vertaal ik het gewenste toekomstscenario voor onze organisatie naar tactische plannen en ik stel interne projectteams samen die bijdragen aan deze doelen.

Ik help anderen met zichzelf mogen zijn, met al je goede en minder goede kanten, ook op de werkvloer - Daphne Kouwenberg

Bij mij moet je zijn voor:
Een frisse blik, inzicht en de volgende stap. Elke situatie is uniek en ik verzamel graag informatie om mezelf en anderen verder te helpen. Ik luister, observeer en ga in gesprek. Ik interpreteer daarbij wat er gezegd wordt maar vooral ook wat er niet gezegd wordt.

Van nature kan ik binnen de emotionele ruimte van een ander komen om inzicht te verwerven in wat hij of zij voelt en/of denkt en ik help anderen aandacht besteden aan hun diepste gedachten en gevoelens. Door te weten wat er speelt weet ik welke talenten of middelen nodig zijn om een situatie weer in beweging te krijgen. Ik schroom hierbij niet om problemen en ongenoegens naar voren brengt wanneer niemand anders dat doet en help anderen om dit ook te doen.

Hoe ontwikkel jij goud?
Ik ben uitermate nieuwsgierig en wil altijd leren. Maar bovenal ontwikkel ik me door te dynamieken tussen mensen te bestuderen en vervolgens in thema’s te duiken waar ik nog niks van weet. Ik lees graag boeken en artikelen en zoek meteen naar manieren op opgedane kennis in de praktijk toe te passen. Ik leer door te doen.

Wat inspireert jou?
Diversiteit en inclusie is een van de grootste thema’s waar ik graag aan werk, meer over lees, leer en anderen voor wil activeren. Een veilige werkomgeving kan alleen ontstaan als er ruimte is voor verschillen en er systemen worden ingericht die niemand uitsluiten. Dit thema eigen maken en sparren met anderen die dit net als ik een warm hart toedragen inspireert me enorm maar bovenal om te ontdekken waar mijn eigen vooroordelen en ‘bias’ zit. Daarnaast heb ik een bovengemiddelde interesse in familie-, organisatie- en andere systemen en verdiep ik me hierin door er veel over te lezen mee te doen aan (familie) opstellingen. Hoe je als individu stappen in de toekomst kunt zetten door je verleden (en daarmee ook het heden) aan te kijken vind ik het grootse goed wat er is. Daarnaast zijn mijn kinderen een van mijn grootste spiegels en inspiratiebronnen tegelijk. Misschien een cliché, maar mede voor hen wil ik de leukste versie zijn van mezelf. 

Wat is jouw geheime goud? Je verborgen talent?
Ik heb een gave voor het winnen van prijzen!