Marc de Haas van Dorsser

Wat is jouw goud?
Mensen in organisaties helpen bij hun leer- en ontwikkelwensen. Ik begeleid dagelijks teams in hun zoektocht om beter, effectiever, gelukkiger of met meer impact te werken. Mijn talent is dat ik een enorme wilskracht heb om de potentie in organisaties te ontdekken en te benutten. Ik ben een snelle denker en heb veel ideeën over welke leeroplossingen en werkvormen geschikt zijn bij de vragen die klanten stellen. Als begeleider en coach is mijn kracht dat ik me heel goed kan inleven in anderen en de verbinding met deelnemers aanga. Tegelijkertijd herken ik snel ineffectieve gedragspatronen en maak die bespreekbaar. Een deelnemer van een leiderschapsprogramma zei ooit: “Je bent scherp op een zachte en vriendelijke manier, daardoor voel ik me veilig en uitgenodigd om mijn kwetsbare kant te laten zien. Dat zorgt dat ik snel leer”.

Ik heb een enorme wilskracht om de potentie in organisaties te ontdekken en te benutten - Marc de Haas van Dorsser

Wat doe jij bij Goudvisie?
Ik werk als adviseur, teamcoach en trainer, en procesbegeleider voor onze klanten. Dit betekent dat ik teams en professionals coach en leertrajecten ontwerp en begeleid. Ook ontwikkel ik met mijn collega’s geregeld op maat gemaakte leerproducten (denk aan games, challenges of slimme offline en online leeroplossingen).

Bij mij moet je zijn voor:

Kennis van hoe mensen leren in teams en organisaties. Deze kennis heb ik opgedaan tijdens mijn studie psychologie en organisatiewetenschappen en in mijn werk als externe projectmanager, organisatieadviseur en trainer/coach. 

De vragen die ik krijg zijn, bijvoorbeeld: 

  •     Hoe kunnen we beter samenwerken vanuit onze verschillende vakgebieden? 
  •     Kan je ons helpen om betere leidinggevenden te zijn? 
  •     Hoe kunnen wij het leren in onze organisatie stimuleren op een andere manier dan een traditioneel workshop-programma?
  •     Op welke manier kan ons team beter presteren en meer werkplezier ervaren? 
  •     Hoe kunnen wij met onze academie leren en ontwikkelen voor elke medewerker passend maken?
  •     Wat moeten wij doen om minder vanuit onze eigen hokjes te denken en meer en beter naar onze klanten te luisteren?

Hoe ontwikkel jij goud?
Op verschillende manieren. In mijn werk bouw ik voortdurend reflectiemomenten in, groot en klein. Dit doe ik door middel van intervisie binnen het dagelijks werk in opdrachten of gesprekken. Daarnaast lees ik graag vakliteratuur over (neuro)psychologie, (systemische) teamcoaching of feedback geven. Verder gaat mijn goud altijd over balans vinden in werk, privé en daartussen.

Wat inspireert jou?
Ik wil al van jongs af aan dingen sneller, beter en anders doen. Ik raak geïnspireerd als ik organisaties, teams of mensen ontmoet die ook zoeken hoe het anders kan. Of het nu gaat over de zorg voor onze planeet, het oplossen van maatschappelijke problemen of met meer compassie en vriendelijkheid met elkaar samenleven.

Wat is jouw geheime goud? Je verborgen talent?
Wat weinigen weten, is dat ik goed ben in tuinieren. Ik heb een tijd een moestuin gehad, werk graag in onze tuin en ben binnenshuis ook chef-planten. Deze groene vrienden varen daar wel bij.

Wat wilde je vroeger worden en waarom ben je dat niet geworden?
Boswachter. Het leek me als kind heerlijk om de hele dag in het bos te zorgen voor natuur en dier. Inmiddels lijkt dat mij iets te saai en alleen. Ik houd het bij mijn eigen tuin en kat en werk met veel plezier in de dynamische wereld van mensen in organisaties.