Marc de Haas van Dorsser

Wat is jouw goud?
Mensen in organisaties helpen bij hun leer- en ontwikkelwensen. Ik begeleid dagelijks teams in hun zoektocht om beter, effectiever, gelukkiger of met meer impact te werken. Mijn talent is dat ik een enorme wilskracht heb om samen met mensen te zoeken naar hoe het beter kan. In onze werkomgeving maar ook in onze maatschappij.
Bij vragen van klanten onderzoek ik graag wat maakt dat dingen ‘gaan zoals ze gaan’. Wat is het voordeel van het in stand houden van de huidige manier van werken? Daar zitten altijd terechte motieven en beweegredenen achter. Als je deze samen eerst onderzoekt en zichtbaar maakt wordt ook meteen duidelijk wat er in de weg staat om anders te gaan handelen met elkaar. Vanuit daar breng ik ideeën, (leer)oplossingen en werkvormen om in beweging te komen richting de gewenste verandering.

Ik heb een enorme wilskracht om samen met mensen te zoeken naar hoe het beter kan. In onze werkomgeving maar ook in onze maatschappij. - Marc de Haas van Dorsser

Wat doe jij bij Goudvisie?
Ik werk als adviseur, teamcoach en trainer, en procesbegeleider voor onze klanten. Dit betekent dat ik teams en professionals coach en leertrajecten ontwerp en begeleid. Ook ontwikkel ik met mijn collega’s geregeld op maat gemaakte leerproducten (denk aan games, challenges of slimme offline en online leeroplossingen).

Bij mij moet je zijn voor:

Kennis van organisatieverandering, teamdynamiek en lerende organisaties. Deze kennis heb ik opgedaan tijdens mijn studie psychologie en organisatiewetenschappen en in mijn werk als externe projectmanager, organisatieadviseur en trainer/coach. 

De vragen die ik krijg zijn, bijvoorbeeld: 

  • Hoe kunnen we beter samenwerken vanuit onze verschillende vakgebieden? 
  • We willen graag anders maar toch lukt dit steeds niet, hoe kunnen we hieruit komen?
  • Kan je ons helpen om betere leidinggevenden te zijn? 
  • Hoe kunnen wij het leren in onze organisatie stimuleren op een andere manier dan een traditioneel workshop-programma?
  • Op welke manier kan ons team beter presteren en meer werkplezier ervaren? 
  • Wat moeten wij doen om minder vanuit onze eigen hokjes te denken en meer en beter naar onze klanten en/of opgave te luisteren?

Hoe ontwikkel jij goud?
Op verschillende manieren. In mijn werk bouw ik voortdurend reflectiemomenten in, groot en klein. Dit doe ik door middel van intervisie binnen het dagelijks werk in opdrachten of gesprekken. Daarnaast lees ik graag vakliteratuur over (neuro)psychologie, (systemische) teamcoaching of feedback.

Wat inspireert jou?
Ik wil al van jongs af aan dingen sneller, beter en anders doen. Ik raak geïnspireerd als ik organisaties, teams of mensen ontmoet die ook zoeken hoe het anders kan. Of het nu gaat over de zorg voor onze planeet, het oplossen van maatschappelijke problemen of met meer compassie en vriendelijkheid met elkaar samenleven.