Joanne Scheepstra - Goudvisie

Joanne Scheepstra

Wat is jouw goud?
Mijn goud zit in het maken van verbinding met professionals, hun dilemma’s en organisatie-idealen. Ik ben praktisch, weet goed prioriteiten te stellen en heb een groot empathisch vermogen. Dat maakt dat ik snel vertrouwen win, op de juiste momenten aandacht weet te geven, maar ook kan doorpakken als de situatie daar om vraagt. Ik ben in staat complexe vraagstukken te doorgronden en samenhang tussen delen aan te brengen.

Met volle angst vooruit - Joanne Scheepstra

Wat doe jij bij Goudvisie?
Ik ben organisatieadviseur en begeleid teams en/of leidinggevenden in het mogelijk maken van verandering. Samen met de professionals begin ik altijd vanuit de droom-vraag: wat als het morgen helemaal goed is? Wat is er dan? Hiermee is het einddoel helder en kunnen we aan de slag.Tijdens mijn begeleiding (als adviseur, projectleider, coach, trainer) richt ik me op wat elk individu kan doen om bij te dragen aan dat einddoel. Ik werk vooral graag aan goede zorg en onderwijs. Ik houd van de bevlogenheid die professionals in deze sectoren laten zien. Zij zijn uiteindelijk altijd bezig om het voor de patiënt/student zo goed mogelijk te doen.

Bij mij moet je zijn voor:
Fricties tussen gedrag en structuur. Tijdens veranderprocessen ontwerp je structuren waarbinnen het werk gedaan zal worden. Hoe laat je dit goed aansluiten op het gedrag dat gewenst is? Ik denk daar graag over na. Andersom is het ook belangrijk. Welk gedrag moet je steunen door middel van een (organisatie)ontwerp, zodat het beter tot zijn recht komt?

Hoe ontwikkel jij goud?
‘Met volle angst vooruit’ is mijn lijfspreuk. Ik houd ervan om aan de slag te gaan met (veranderkundige) uitdagingen die spannend zijn. Het einddoel is er wel, maar de weg ernaar toe laat nog zoveel ravijnen zien. Ik vind het leuk om heel bewust tijdens het werk te ontwikkelen door steeds met klanten en collega’s te leren hoe het beter kan. Deze praktijkgerichte ontwikkeling vul ik aan met literatuur en trainingen die aansluiten bij waar ik op dat moment in wil groeien.

Wat inspireert jou?
Procesoptimalisatie: niet alleen in mijn werk maar vooral ook thuis. Hoe kan ik allerhande klusjes zo efficiënt mogelijk doen zodat er lekker veel tijd overblijft voor andere dingen. Die andere dingen zijn mijn kinderen, klussen in en om ons jaren ’30 huis en heerlijk vakantie vieren met veel familie.

Wat is jouw geheime goud? Je verborgen talent?
Marktplaats-pareltjes vinden. Ik vind niks leuker dan eindeloos zoeken naar mooie of handige spullen op marktplaats. Ik ben goed in het onderhandelen: precies die prijs vinden die de verkoper minimaal wil ontvangen maar daar ook niet onder te gaan bieden. Dan is het uiteindelijk voor niemand leuk. En daarna bij allerlei mensen thuis komen om mijn vondst op te halen.

Wat wilde je vroeger worden en waarom ben je dat niet geworden?
Ik had vroeger het idee dat ik van niet werken, dus werkloos zijn, wel eens heel gelukkig zou kunnen worden. Het leek me heerlijk om je elke ochtend nog een extra paar keer om te draaien. Al vrij snel toen ik ouder werd bleek dat ik niet van uitslapen hou en extreem slecht kan stil zitten. Dan is het óf handig om een baan te hebben om naar toe te gaan om alle energie kwijt te raken óf handig om de loterij te winnen zodat je geld hebt om van alles te ondernemen. Zolang dat laatste nog niet is gebeurd ga ik dus braaf elke ochtend naar mijn werk. En dat blijk ik ook nog eens heel erg leuk te vinden!