Leonie Hopman - Goudvisie

Leonie Hopman

Wat is jouw goud?
Ik word enthousiast van woorden en taal. Het schrijven van teksten waar anderen in meegezogen worden en begrijpelijk zijn voor iedereen, daar ligt mijn kracht. Niet rechttoe-rechtaan, maar met een stukje van mij erin. De maatschappelijke thema’s waar ik bij Goudvisie via klanten mee te maken krijg, motiveren mij hier erg in.

Wat doe jij bij Goudvisie?
Ik ben creatief tekstschrijver. Dat houdt in dat ik teksten schrijf die motiveren, inspireren en vooral overbrengen wat voor de lezer echt belangrijk is. Ik wil niet alleen dat mensen iets leren, maar het geleerde ook in de praktijk kunnen en gaan brengen.

Ik wil mezelf nieuwe dingen blijven leren, gewoon omdat het kan - Leonie Hopman

Bij mij moet je zijn voor:
Hulpvragen over teksten, woordkeus en een eerlijke mening hierover. Hoe kan het anders, beter, korter, simpeler, leuker etc.?

Hoe ontwikkel jij goud?
Ontwikkeling staat bij wie wij zijn en wat wij willen uitdragen centraal. Ook op de werkvloer is hier veel ruimte voor. Ik wil mezelf nieuwe dingen blijven leren, gewoon omdat het kan. Niet alleen op het gebied van schrijven, maar ook op het gebied van nieuwe werkzaamheden oppakken en onderzoeken wat ik nog meer leuk vind om te doen. Ik heb verandering nodig om te ontwikkelen.

Wat inspireert jou?
Taal inspireert mij. Niet alleen onze eigen mooie taal die elke dag verandert, maar ook andere talen (Spaans is mijn lievelings) of dialecten. Taal zegt iets over wie je bent, bij wie je hoort, wie je wilt zijn. Je kunt zoveel zeggen en uitdrukken (of juist niet) met taal, daar kan ik me echt over blijven verwonderen.

Hoe zou je de geschiedenisboeken in willen gaan?
Als een vrolijk persoon die ook anderen heeft laten lachen, en daarnaast ook ergens nog een supergoed boek of gedichtenbundel of hele populaire scheurkalender heeft uitgebracht.

Wat is jouw geheime goud? Je verborgen talent?
Ik schrijf korte ‘mijmertjes’ over dagelijkse dingen en flarden van gedachten.