3 essentiële vragen voordat je start met e-learning

- Albert Goldsteen

Hoe en wanneer leren de professionals in jouw organisatie?

Wij willen bijdragen aan de mogelijkheid voor iedereen om altijd en overal te kunnen leren, passend bij persoonlijke leerstijlen. E-learnings helpen om dit haalbaar en betaalbaar te maken. Tegelijk zien we ook dat er vaak erg snel wordt gekozen voor een e-learning en dat de e-learning vervolgens niet de beoogde impact heeft.

Wij willen jou helpen om de juiste stappen te ondernemen naar een e-learning die past bij jouw vraagstuk.

Waarom e-learning in jouw organisatie?

Gedragsverandering, bijscholing, leiderschapsontwikkeling, het delen van een nieuwe visie of missie. In organisaties wordt veel geïnvesteerd in hetontwikkelen van potentieel van mensen. Kennis wordt gedeeld door middel van sessies, heidagen, townhall-sessies of trainingen. Toch ontstaat echte beweging pas als leren persoonlijk wordt gemaakt, passend bij de context waar de professional zich dagelijks in begeeft. Een e-learning kan hier een rol van onschatbare waarde in spelen. Maar waarom zou je ervoor kiezen?

De kracht van e-learning zit in de som der delen

Als je echt wilt werken aan het ontwikkelen van vaardigheden en potentie, adviseren bij het leren holistisch aan te pakken; laat off- en online leren (e-learning) samengaan. Ga blended. Met blended leren bied je de professional een manier om te kunnen leren wanneer hij dit wil en op een manier die bij dat moment past. Stem bijvoorbeeld offline trainingen af op online kennis en casuïstiek en vul het aan met werkplekleren. Op deze manier wordt het geleerde in de praktijk toegepast. We weten tenslotte allemaal: oefening baart kunst!

Past een e-learning bij jouw vraagstuk?

Laten we eerlijk zijn. Het is essentieel om na te gaan of een e-learning bijdraagt aan het resultaat dat je voor ogen hebt. Te vaak zien we dat e-learning niet wordt ingezet waarvoor het bedoeld is, er wordt dan niet goed nagedacht over het doel, de gebruiker en de context waarin de gebruiker het geleerde moet gaan toepassen.

Om dat voor te zijn geven we je graag de volgende 3 vragen mee, zodat jouw leertraject of academie straks daadwerkelijk de impact heeft die je wilt bereiken!

Wat wil je bewerkstelligen?

Wij weten uit ervaring dat leren op het werk pas leuk wordt én blijvende gedragsverandering oplevert als je leren persoonlijk maakt en er ruimte is voor experimenteren en reflectie. Stel jezelf daarom de vraag wat je wilt bereiken en hoe je dat wilt bereiken.

  • Hoe moet de professional zich straks gaan gedragen?
  • Wat wil je terugzien in gedrag?
  • Welke kennis is er al en hoe werken mensen straks met elkaar samen?

Voor wie maak je de e-learning?

Moet iemand nog bewust worden of is hij al vaardig? Leert iemand door te ontdekken of liever met veel sturing? Er zijn verschillende leerstijlen op verschillende momenten. Doeners en denkers, lezers en de visueel ingestelden moeten zich allemaal thuis voelen bij het leertraject. Daarnaast speelt het energie- en kennisniveau van de individu ook een belangrijke rol. Wij houden met iedereen rekening door verschillende leerproducten te ontwikkelen in verschillende stijlen; oftewel een blended mix.

Hoe verbind je leren met implementeren?

Denk aan de voorkant na over de implementatie van jouw e-learning. Het is eeuwig zonde als het door jou zo zorgvuldig ontwikkelde leertraject niet wordt gebruikt. Welke materialen zijn ondersteunend hieraan en wanneer kunnen mensen samen leren?

We hopen dat deze vragen jou helpen om scherp te kijken naar de leervragen binnen jouw organisatie. Maar hier laten we het niet bij. Wij organiseren geregeld e-learning inspiratiesessies in Amsterdam. Herken je een of meerdere van onderstaande uitdagingen?

  • “Ik vraag me af of een e-learning het beste antwoord is op mijn specifieke leervraag.”
  • “Ik wil voor bestaande programma’s of trainingen meer gebruik gaan maken van online ondersteuning in de vorm van e-learnings.”
  • “Ik ben op zoek naar concrete handvaten en insipiratie over e-learning.”

Schrijf je dan snel in en we houden je op de hoogte van onze volgende sessie!

Delen via:

Verder praten over dit onderwerp?

Neem contact op met Albert Goldsteen albert@goudvisie.nl of bel 06 81804220

Gerelateerde publicaties